Platform

Populaire software koppelingen met Shopware 6

Edwin
Edwin
10/4/2024
Populaire software koppelingen met Shopware 6
Shopware is met een heuse opmars bezig in ons land. Eén van de redenen waarom veel e-commerce bedrijven kiezen voor Shopware 6 is omdat je het zo eenvoudig kunt koppelen aan andere software.

Door software slim aan elkaar te koppelen creëer je als het ware één groot digitaal platform waarin alle software met elkaar kan communiceren en data uit kan wisselen. Dit klinkt misschien een beetje abstract, daarom geven we je hieronder een aantal concrete voorbeelden van populaire software koppelingen met Shopware 6

Administratie- en boekhoudsoftware

De administratie en boekhouding: een hobby van weinig ondernemers. Gelukkig bestaat er tegenwoordig software die veel werk voor je uit handen neemt. Zo kun je door Shopware te koppelen aan je administratie- en boekhoudsoftware ervoor zorgen dat orders meteen in je administratie opgenomen worden. Dit scheelt je niet alleen veel handmatig werk en hoofdpijn, het zorgt er ook voor dat de foutmarge laag blijft. Voorbeelden van veelgebruikte software pakketten op het gebied van administratie en boekhouding zijn bijvoorbeeld Exact en AFAS.  

Logistieke software

Een andere veelgemaakte koppeling, is de koppeling tussen Shopware en logistieke software. Zeker wanneer je webshop en daarmee ook je magazijn steeds groter wordt, kun je bijna niet om deze software heen. Goede logistieke software berekent de kortste looproutes voor orderpickers, houdt je voorraad in de gaten (en vult deze eventueel automatisch aan) en maakt met één druk op knop verzendlabels en facturen aan. Picqer en Sherpaan zijn goede voorbeelden van zeer complete, logistieke softwarepakketten.

CRM en ERP software

Ook CRM- en ERP-systemen kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan Shopware 6. CRM pakketten helpen je bij het beheren van klantgegevens en ondersteunen je salesmanagement. Salesforce is een voorbeeld van zo’n veelgebruikt CRM-systeem dat vaak gekoppeld wordt aan webshops. Ook ERP systemen worden vaak aan Shopware gekoppeld om logistieke, financiële en administratie processen in goede banen te leiden.

E-mail marketing automation software

Wil je graag een e-mail marketing automation-systeem koppelen aan Shopware 6? Kijk dan eens naar Reloadify. Zij helpen jou om je gehele klantenbestand inzichtelijk te maken en er omzetkansen uit te halen. Omdat Reloadify continu in sync staat met jouw webshop vind je hier alle data terug, zoals orderhistorie, omzet per klant, gemiddelde levenswaarde per klant, je best verkopende producten en je doelgroepen aan wie je deze producten verkoopt.

Op basis van deze data is het mogelijk om gericht e-mailen naar je klanten. Wil je je klanten laten converteren die hun winkelwagen hebben achtergelaten? Stel eenmalig een geautomatiseerde e-mail op en laat Reloadify de omzet voor je binnen halen. Wil je alle klanten uit Rotterdam, die vorige maand een t-shirt hebben gekocht maar geen spijkerbroek? Reloadify is binnen 5 minuten te koppelen vanuit de Shopware 6 app store.

Na het koppelen staat alle data voor je klaar in Reloadify.

Klantenservice software

Ook je klantenservice software (natuurlijk die van Belco) kun je eenvoudig koppelen aan Shopware 6. Alle contactgegevens, eerdere communicatie en de bestelhistorie worden automatisch ingeladen in Belco. Al deze gegevens vind je terug op de klantkaart die in beeld verschijnt wanneer de klant contact met je opneemt. Daarnaast komen in Belco alle communicatiekanalen samen in één systeem, van e-mails en telefoontjes tot WhatsApp en social media berichten.

Geweldige klantenservice met behulp van Belco

Overige Shopware 6 koppelingen en plug-ins

Shopware 6 is wat we noemen een zeer ‘API-vriendelijk’ platform. Hiermee bedoelen we dat het met behulp van API’s, naast de bovengenoemde voorbeelden, te koppelen is aan tal van andere software. Dit maakt het platform erg flexibel en geeft je de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderingen in de markt. Naast de koppelingen met andere software zijn er ook oneindig veel plug-ins beschikbaar om je e-commerce omgeving nog slimmer in te richten. Zo kun je Shopware 6 met een plug-in koppelen aan de diensten van Google zoals Analytics, Tag Manager en Google Shopping. Andere veel gebruikte plug-ins zijn bijvoorbeeld Language Packs en SEO Professional.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het ons weten! Benieuwd of Belco iets voor jou is? Probeer onze software 2 weken gratis uit en ervaar hoe het is om te werken in een alles-in-één-klantenservice-omgeving. Deze trial is geheel vrijblijvend en stopt automatisch na 2 weken.