Analytics

Analytics is een methode om data te verzamelen en analyseren om inzicht te krijgen in gebruikersgedrag en prestaties van een website of app. Met analytics kan worden gemeten hoeveel bezoekers een website of app heeft, hoe zij deze gebruiken en welke prestaties er worden geleverd.

Wat is analytics?

Analytics is een methode om data te verzamelen en analyseren om inzicht te krijgen in gebruikersgedrag en prestaties van een website of app. Met analytics kunnen bijvoorbeeld de volgende zaken gemeten worden:

  • Aantal bezoekers en unieke bezoekers
  • Bezoekduur en sessieduur
  • Paginaweergaven en paginaweergaven per sessie
  • Bouncepercentage (aantal bezoekers dat de website direct verlaat)
  • Conversieratio (aantal bezoekers dat een gewenste actie uitvoert, zoals het plaatsen van een bestelling)
  • Herkomst van bezoekers (bijvoorbeeld via zoekmachines of social media)
  • Gebruikte apparaten en browsers

Met deze gegevens kunnen website- of app-eigenaren inzicht krijgen in hoe hun website of app wordt gebruikt en waar mogelijkheden tot verbetering liggen. Op basis van deze inzichten kunnen bijvoorbeeld aanpassingen worden gedaan aan de website of app om de gebruikerservaring te verbeteren of om de conversieratio te verhogen.

Er zijn verschillende tools beschikbaar voor analytics, zoals Google Analytics en Adobe Analytics. Deze tools bieden uitgebreide mogelijkheden voor het verzamelen en analyseren van data en maken het mogelijk om rapportages te genereren en trends te volgen.

Analytics

Waarom Belco

Alles-in-één-oplossing

Belco is alles-in-één-klantenservice-software. Dit betekent dat we alles wat je nodig hebt om je klantenservice succesvol te runnen, ondergebracht hebben in één systeem – wel zo gemakkelijk.

Klantblijheid

Wij maken van klantblijheid een begrip. Het is onze missie om jouw webshop te helpen aan een 9+ beoordeling van de klantenservice.

200+ klanten gingen je voor

Wij leveren de klantenservice software voor ruim 750 webwinkels van 200 e-commerce bedrijven. Kies uit één van onze zeer complete standaardpakketten of ontwikkel samen met ons een oplossing op maat.

Wij staan voor je klaar

Jouw wensen en doelstellingen vertalen naar de allerbeste klantenservice-oplossing: daar zijn wij goed in. Daarnaast mag je ons altijd het hemd van het lijf vragen en springen we je graag te hulp als je er zelf even niet uitkomt.

Optimaliseer vandaag nog je webwinkel klantenservice. En plan een demo.