A/B-testen

Korte uitleg van A/B-testen: methode om twee varianten van een website of app te vergelijken

Wat is A/B-testen?

A/B-testen is een methode die veel wordt toegepast in de online marketing omgeving. Het doel is om te bepalen welke variant het beste werkt om de gestelde doelen te behalen. Hierbij kan gedacht worden aan een hogere conversieratio, meer aanvragen of een hogere omzet.

Bij A/B-testen worden twee varianten van bijvoorbeeld een website of app ontwikkeld. Deze varianten kunnen verschillen in bijvoorbeeld kleur, tekst, lay-out of functionaliteit. Vervolgens wordt de ene variant getoond aan de ene helft van de bezoekers en de andere variant aan de andere helft van de bezoekers. Door het meten van de prestaties van beide varianten kan worden bepaald welke variant het beste werkt.

Bij A/B-testen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de steekproef en de duur van de test. Een te kleine steekproef kan leiden tot onbetrouwbare resultaten en een te lange test kan onnodige kosten met zich meebrengen.

A/B-testen kan helpen bij het optimaliseren van een website of app en het verhogen van de conversieratio en omzet. Het is echter belangrijk om te beseffen dat A/B-testen een doorlopend proces is en dat er altijd ruimte is voor verbetering.

A/B-testen

Waarom Belco

Alles-in-één-oplossing

Belco is alles-in-één-klantenservice-software. Dit betekent dat we alles wat je nodig hebt om je klantenservice succesvol te runnen, ondergebracht hebben in één systeem – wel zo gemakkelijk.

Klantblijheid

Wij maken van klantblijheid een begrip. Het is onze missie om jouw webshop te helpen aan een 9+ beoordeling van de klantenservice.

200+ klanten gingen je voor

Wij leveren de klantenservice software voor ruim 750 webwinkels van 200 e-commerce bedrijven. Kies uit één van onze zeer complete standaardpakketten of ontwikkel samen met ons een oplossing op maat.

Wij staan voor je klaar

Jouw wensen en doelstellingen vertalen naar de allerbeste klantenservice-oplossing: daar zijn wij goed in. Daarnaast mag je ons altijd het hemd van het lijf vragen en springen we je graag te hulp als je er zelf even niet uitkomt.

Optimaliseer vandaag nog je webwinkel klantenservice. En plan een demo.